Pylon mener:

Af Caspar Birk

Pylon opfordrer politikere og idrätsforbund på begge sider af Öresund til at udvise fleksibilitet, så regionens borgere kan nyde hinanden sportsgrene. Sverige kan vise ishockey, floorball og bordtennis i verdensklasse. Danmark ligeså i badminton og kvindehåndbold.

Hvorfor skal de respektive nationer snydes for hinandens topsport pga. stive regler, som er lavet för der overhovedet var tänkt på Öresundsregionen. Pylon har snakket med idrätsledere i både Danmark og Sverige, og samklingende er der opbakning til ideen om at eksportere sport på kryds og tvärs af Öresund.

I Danmark har vi indtil videre spurgt Dansk Badminton Forbund(DBF) om muligheden for at f.eks Gentofte Badminton Klub, som har verdensstjernerne Camilla Martin og Peter Gade på holdet, flytter en holdkamp til Sverige. DBF synes, at det var absolut en spändende ide, som der kunne ligge nogle perspektiver i. Det var ikke noget de havde tänkt over, men overfor Pylon har Peter Grönbäk, medlem af holdturnerings- og säsonplanlägningsudvalget, sagt, at han vil tage forslaget op.

I Sverige har det svenske bordtennisforbund afslået, at Malmö FF må spille nogle af deres hjemmekampe i Köbenhavn. Begrundelse: Man må ikke spille sine kampe i et andet land. Hvor konservativ har man lov at väre? Vi er ikke helt naïve og ved godt, at der også er en ökonomisk side af sagen.

Derfor har Pylon forhört sig om mulighederne for at få ökonomisk stötte til sådanne arrangementer, men både hos Öresundskomiteen og Idrätspolitisk Ideprogram, som er nedsat under det danske kulturministerium, lyder det til, at forslaget har ringe kår. Pylon vil I näste uge opsöge flere idrätsforeninger, -forbund og politikere for at finde ud af, om Öresundsregionen blot drejer sig om erhvervsfremme, Medicon Valley og konvergenskrav.

 

Danskere skal se bordtennis på svensk

Som dansker skal man ikke rejse langt for at se bordtennis i absolut verdensklasse. En kort rejse over på den anden side af Öresund er nok. Her har topholdet i den svenske Eliteserie, Malmö FF, nemlig hjemmebane. Malmö FF håber, at broen vil kunne tilträkke danske tilskuere til klubbens hjemmekampe.

Läs mere her

Vi forstår ikke hinanden

De kulturelle forskelle, som findes mellem svenskerne og danskerne, er meget større, end vi går rundt og tror. Hvor mange detaljer i vores hverdag, som skiller sig ud fra hinanden, kan ses på udstillingen. "På den anden side - os selv og svenskerne", som starter i næste måned på Københavns Bymuseum. Læs interviewet med etnologen Mette Bjerregaard Kirk som står bag udstillingen.

Läs interview med etnolog Mette Bjerregaard Kirk

En tur omkring de tre forte

De tre fort ud for Köbenhavn er egentlig tänkt som forsvarsvärker. Pylon har undret sig over, hvad de bruges til i dag

Läs mere her

 

Bedre fodbold i regionen

Den hemmelige fodboldturnering, Örestad Cup, körer i öjeblikket på sin anden säson. Den private turnering består af de bedste danske klubber på Själland og Sydsveriges ditto. I år er turneringen udvidet med to hold, danske Herfölge og svenske Landskrona, hvilket bringer antallet af klubber op på 10. Pylon har spurgt de to nye klubber, hvad de har fået ud af at väre med i det eksklusive selskab Örestad Cup gör talenterne dygtigere på begge sider af Sundet.

Läs mere her